Genderová nekorektnost na pracovišti

23. 08. 2017 9:54:03
Upozornění: následující věta je opravdu dlouhá a ze slohového hlediska naprosto nevyhovující. Berte ji jako třídicí test na ty čtenáře, kteří si mě zaslouží a...na ty druhé.

Taky znáte ten příjemný pocit, úsměv na tváři a převažující pozitivní myšlení, když přijdete jako každý všední den do práce a hned po ránu ( = 9:00, nic před devátou totiž nemůže být spojené s příjemnými pocity..a to jsem ještě mírný), když vám ještě v uších zní Until The Morning od Thievery Corporation, vás na stole přivítá místo běžného komínku dokumentů, lejster a barevných mini-papírků popsaných ještě víc mini písmem (seznam úkolů, co jste nestihli minulý den),... talířek s croissantem a krátkým, ručně psaným přáním hezkého dne? Ne?! Pak nejste žena!

Jakožto muž pracující v kolektivu striktně osazeným dalšími muži jinými (čest výjimce) mi podobná příhoda zní jako z jiného světa. Správně - kdesi od Venuše. Nejdříve jsem byl lehce znechucen, že něčeho podobného se mi nikdy nedostalo, ale po hlubším zamyšlení mi došlo, že můžu být vlastně rád. Pokud jste totiž heterosexuál a jediná možnost, od koho připravené ranní překvapení může být, je kolega... je poněkud vystrašující. Zvláště pak, když ten stejný kolega je znám pro svoji zálibu v manikúře a navštěvování hodin latinsko-amerických tanců.

Jak takovou pozornost ale může vnímat žena? Naprosto bezproblémově! Konkrétně si můžeme představit následující alternativy:

a) Croissant s vaší oblíbenou náplní vám připravila kolegyně, která je současně vaší nejlepší kamarádkou a chtěla vám tím jen opravdu zlepšit náladu do celého dne.

b) Croissant s vaší oblíbenou náplní vám připravil kolega, který je současně váš nejbližší spolupracovník mezi muži a chtěl vám tím jen opravdu zlepšit náladu do celého dne. Pravděpodobně gay.

c) Croissant s vaší oblíbenou náplní vám připravil/a kolega/kolegyně, který/á je současně váš/e nejdotěrnější nadbíhač/ka a chtěl/a vám tím jako záminkou prokázat další z řady důkazů o tom, jak moc vás chce dostat do postele na kafe.

Ani jeden z uvedených tří, respektive čtyř důvodů nemá žádnou stinnou stránku. Pokud snad mohou vzniknout mírné pochyby u bodu c), tak se minimálně chutně najíte a další odmítnutí nenechavé stíhačky lze brát taky mezi kladné pocity, aneb ať žije zneužívání v mezích zákona!

Proto cítím jistou dávku genderové nekorektnosti na pracovišti a k tomu je ještě do očí bijící přirozená tolerantnost vůči decentně lesbické náklonnosti mezi ženami - kolegyněmi (kterou samozřejmě plně podporuji) oproti zdrženlivostí, pokud se to samé francouzské křupavé a olístečkované stane mezi dvěma kolegy...

PS: Pro všechny, kteří si při vyslovení slova croissant představili pomačkanou a unavenou atrapu ze supermarketu, doporučuji si vynutit na imaginaci čerstvě upečený kus sladkého pečiva z malé pekárny na kraji Paříže, kterou vede dávná přítelkyně vaší babičky původně z Normandie...

Autor: Václav Čerňák | středa 23.8.2017 9:54 | karma článku: 13.06 | přečteno: 1323x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 31.92 | Přečteno: 450 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 27.31 | Přečteno: 1572 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.46 | Přečteno: 257 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.19 | Přečteno: 192 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 17.53 | Přečteno: 258 | Diskuse
Počet článků 6 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 727

Co dělat, až konečně přestanu otáčet kolem kapitalismu, budu mít dostatek materiálních statků a stihne mě potřeba zanechat něco budoucím generacím? Vrhnu se na realizaci revolučního stroje, jehož plány mám uložené ve skříni už od svých čtyř let!

Jak bude fungovat ale zatím neprozradím, ať nedopadnu jako největší z Čechů...
 

Kdyby bylo potřeba: prazdna.schranka@seznam.cz

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...